WIE IS MARIKE

WIE BEN IK?

Wie is Marike? Ik heb veel wegen in mijn leven mogen bewandelen. Steeds maar op zoek naar de schat. Niet wetende wat deze schat inhield en waar ik deze schat kon vinden. Geen enkel vermoeden had ik dat ik die zo dichtbij huis zou kunnen vinden. Na elke tegenslag en worsteling in mijn leven, en dat waren er vele, ontstond er steeds meer persoonlijke groei in mijn leven. Zoals Leonard Cohen zo mooi zingt: ‘there is a crack in everything, that’s how the light gets in’. Eerst zag ik dat niet en bleef ik in boosheid en verdriet hangen, maar naarmate ik ouder werd zag ik de waarde van deze tegenslagen en worstelingen in.

Marike Pruim
Marike Pruim, coach

LEVENSPAD MARIKE

Van burn-outs tot aan rechtszaken, van ontslagen tot aan een scheiding. Ik begreep eigenlijk niets van het leven en ik wilde juist het leven zo graag begrijpen. Waarom ging het toch steeds mis en wat mankeerde er aan mij? Ik wilde juist zo graag! Het heeft lang geduurd voordat de puzzelstukjes op een plek zijn gevallen. Waar lag de kern van mijn probleem? Gelukkig heb ik op mijn pad ondersteuning gehad van enkele professionele begeleiders die mij handvatten aanreikten om het leven beter te begrijpen. Maar uiteindelijk doe je het toch allemaal zelf. Ik heb mij dan ook enorm verbaasd over mijn eigen kracht en het geloof in mijzelf wat uiteindelijk alles heeft overwonnen. Al mijn angsten en dat waren er vele.

Ik heb in mijn leven geen carrière opgebouwd, zoals zovelen wel hebben gedaan. Aan mijn curriculum is geen touw vast te knopen. Maar voor mij was dat de manier om het leven te ervaren en te ontdekken. Ik ben schoonmaakster geweest, maar ook manager. Ik heb een uitvaartopleiding voltooid, maar ook een biodanza-opleiding. Telkens weer was ik opnieuw nieuwsgierig naar het leven en wat het te bieden had.

WAARDE VAN HET LEVEN

Ik kan nu zien hoeveel waarde het heeft gehad dat mijn leven steeds tot stilstand kwam en dat nog steeds doet. Ik ervaar het als een geluk dat mij dit is overkomen in mijn leven. Dat ik telkens weer van vooraf aan mocht beginnen en dat ik zoveel kansen kreeg. Het leven biedt telkens opnieuw mogelijkheden en er zit zoveel potentie in het leven. Ik mocht daardoor telkens persoonlijk enorm groeien om steeds dichterbij de essentie en de schoonheid van het leven te komen. Maar vooral ook bij mijzelf!

SAMEN OP WEG

Nu merk ik dat ik zover op mijn levenspad ben gekomen en zoveel vertrouwen in mijzelf heb dat ik graag een bijdrage wil zijn aan anderen die zich ook persoonlijk willen ontwikkelen en daarbij graag wat steun willen. Ik wil jou graag handvatten aanreiken zodat jij de kwaliteit van het leven kunt krijgen die het verdient. Graag nodig ik jou uit om samen met mij deze uitdaging aan te gaan!


OPLEIDING

Blankestijn & Partners – Cursus Praktische Coachingsvaardigheden (Wageningen, 2023). Een door het NOBCO EMCC geaccrediteerd diploma op foundationniveau.

De Vonkeling – Cursus Intuïtief Systemisch Opstellen (Linde, 2023).

Centrum voor Stembevrijding – Workshop Naar Binnen en Naar Buiten (Amsterdam, 2022).

De Kleine Tiki – Kunstzinnig Dynamisch Coachen – Integreren in leven en werk (Assen/Breda, 2020-2023).