MARIKE

WIE IS MARIKE

Ik ben geboren in IJsselmuiden en opgegroeid in Heino. In Deventer heb ik de opleiding Facilitaire Dienstverlening voltooid om van daaruit naar de Landbouwuniversiteit in Wageningen te gaan. Na afronding van de studie heb ik mijn vleugels uitgeslagen en ben ik een jaar vrijwilliger geweest in een kindertehuis in Israël.

Marike
Marike Pruim

In Nederland teruggekomen heb ik eerst als leidinggevende in de schoonmaakbranche gewerkt en later als facilitair manager bij een instelling voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Na een periode van bezinning heb ik een switch naar de zorgsector gemaakt. Ik voltooide de opleiding SPW en heb tien jaar met enthousiasme in de zorg gewerkt. Hierna heb ik een uitvaart- en een nazorgopleiding afgerond en kennis gemaakt met de uitvaartwereld.

NIEUWE WEGEN MARIKE

Na een scheiding veranderde mijn leven drastisch en koos ik voor de zorg van de kinderen. Zo combineerde ik de zorg met werk binnen thuiszorg en schoonmaak. Tegelijkertijd begon ik meer mijn eigen weg te vinden en volgde ik mijn hart.

Zo kwam biodanza op mijn pad en voltooide ik de opleiding. Al tijdens de opleiding begon ik biodanza aan ouderen te geven en zette ik het project Hand-in-Hand in de wereld. Ook gaf ik biodanza-programma’s aan volwassenen in Raalte.

Dans Marike

CREAHEART

Het bedrijf CreaHeart ontstond en richtte zich in eerste instantie op biodanza. Vanwege corona leek deze deur dicht te gaan en dat inspireerde mij om ook andere wegen in te slaan. Zo begon ik met de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen bij De kleine Tiki in Assen. Hierdoor werd mijn roeping als coach duidelijker. Ook volgde ik meer mijn creatieve ambities en ging ik schilderen. Foto’s maken deed ik al graag en dat wil ik ook meer vorm geven binnen het bedrijf.

ESSENTIE VAN HET LEVEN

Eigenlijk heb ik mij steeds gefocust op mijn verschillende kwaliteiten en ben ik op zoek gegaan naar de essentie van mijn leven. Ik ken een heel beheersmatige, administratieve en organisatorische kant. Daarnaast ben ik zorginhoudelijk ingesteld. Voorts mag ik graag ontdekken, pionieren en nieuwe wegen inslaan. Ik ben ambitieus ingesteld en heb creatieve talenten. Diverse tegenslagen in mijn leven heb ik steeds overwonnen. Dat heeft mij doen inzien dat het leven steeds weer nieuwe kansen biedt.

Frits en Marike

TOEKOMST

CreaHeart is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf. Het levert een maatschappelijke bijdrage door op een aantal verschillende manieren meer schoonheid in de wereld te zetten.