HAND-IN-HAND

DOEL PROJECT HAND-IN-HAND

Het project Hand-in-Hand verbindt kinderen en ouderen met de ziekte dementie. Dit gebeurt non-verbaal door middel van dans, muziek en plezier.

Project Hand-in-Hand

PROGRAMMA HAND-IN-HAND

Het project Hand-in-Hand duurt vijf weken. In de eerste drie weken krijgen de kinderen en ouderen afzonderlijk drie inleidende dansworkshops. Door middel van deze workshops maken ze kennis met de dans binnen de eigen groep. Daarnaast bereiden zij zich voor op de gezamenlijke ontmoetingen. In de laatste twee weken van het project dansen de kinderen en ouderen samen. Alle dansworkshops duren ongeveer één uur.

POSITIEVE EFFECTEN

Biodanza voor kinderen en ouderen met de ziekte dementie geeft verbinding, plezier, invulling aan goed burgerschap, minder eenzaamheid, vitaliteit, ontwikkeling van mogelijkheden, rust, beweging, ontmoeting, ontdekken, lachen, genieten, zijn.

Project Hand-in-Hand

KRINGGESPREKKEN

Bij de kinderen worden de workshops voorafgegaan door kringgesprekken. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over onderwerpen als het maken van contact, biodanza, ouderen en kwetsbaarheid.

Project Hand-in-Hand

REIZENDE EXPOSITIE

Tijdens de laatste gezamenlijke workshop maken jong en oud tekeningen. Deze tekeningen komen aan panelen te hangen welke makkelijk inklapbaar zijn. Op deze manier ontstaat er een reizende expositie. Deze kan op zowel de school als in de zorginstelling worden bewonderd. 

Project Hand-in-Hand

STICHTING VRIENDEN VAN BIODANZA

CreaHeart draagt samen met de Stichting Vrienden van Biodanza het project Hand-in-Hand een warm hart toe. Samen zetten we het project in de wereld. Mocht uw zorginstelling en/of school belangstelling hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Daarnaast leest u meer over de tarieven wanneer u klikt op tarieven project Hand-in-Hand.

In de onderstaande video’s ziet u wat voor een positieve impact dit project op beide doelgroepen heeft.

Logo Biodanza beweegt je