MARIKE PRUIM

De biodanza workshops worden verzorgd door mij, Marike Pruim. Ik ben biodanza docent en opgeleid bij de Biodanzaschool Midden-Nederland en aangesloten bij de koepelorganisatie VBN.

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met biodanza en was hiervan diep onder de indruk. Al snel kreeg ik de behoefte om mij er meer in te verdiepen. Ik besloot om de opleiding bij de Biodanza school Midden Nederland te gaan volgen.

Marike Pruim

Het inspireert mij dat biodanza met zoveel liefde mensen in hun kracht weet te zetten. Daarnaast vind ik het prachtig om te zien dat mensen weer tot bloei komen. Het is voor mij nu tijd om zelf biodanza in de wereld te zetten. Dit wil ik graag als docent vorm gaan geven.

In 2018 is CreaHeart opgericht en verzorg ik biodanza workshops voor volwassenen en ook voor speciale doelgroepen. Deze speciale doelgeroepen zijn kinderenmensen met een beperking en ouderen (ook ouderen met de ziekte dementie).

Het onderdeel biodanza voor ouderen heb ik in 2018 bij Nadia Costa Robin afgerond. Daarnaast heb ik tien jaar (2002-2012) in de ouderenzorg gewerkt wat mij veel heeft gebracht.

Verder ben ik – Marike Pruim – als kind opgegroeid samen met mijn oom die zowel verstandelijk als visueel beperkt was en van 1996-2000 heb ik bij het koninklijke Visio, het Huis te Echten, als manager gewerkt en daardoor veel contact met deze doelgroep gehad.

Tenslotte mocht ik in 2019 mij in de biodanza met kinderen bij Monica Turco specialiseren. Al eerder (1992-1993) heb ik als vrijwilliger in het kindertehuis ‘Neve Hanna’ in Israël met een groep kinderen gewerkt.

Graag wil ik de kwaliteit van leven bij deze volwassenen en ook bij deze speciale doelgroepen verbeteren waardoor zij weer in hun kracht worden gezet en tot bloei mogen komen.


  • Extensie ‘Identiteit en Eigenwaarde’ gegeven door Hélène Lévy Benseft (2017)
  • Training ‘Biodanza met ouderen’ gegeven door Nadia Costa (2018)
  • Toepassing van ‘Biodanza voor Kinderen en Jongeren’ gegeven door Monica Turco (2019)
  • Specialisatie ‘Biodanza in de Natuur’ gegeven door Marjon Gescher (2021)
  • Specialisatie ‘Biodanza in the workplace’ gegeven door Rodrigo Toro (2021)
  • Training ‘Biodanza en Engelen’ gegeven door Nadia Costa (2023)

Logo Biodanza beweegt je