Veiligheid vinden in Verbondenheid

VERDIEPINGSDAG ‘VEILIGHEID VINDEN IN VERBONDENHEID’

In oktober 2024 organiseren wij een bijzondere verdiepingsdag met het thema ‘Veiligheid vinden in Verbondenheid’. De dag begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De deur is open vanaf 10.30 uur.

Veiligheid vinden in Verbondenheid

Centraal op deze verdiepingsdag staat de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. De polyvagaaltheorie staat ook wel bekend als ‘de wetenschap van veiligheid’. Het is de taal van het autonome zenuwstelsel dat reageert via drie systemen op sensaties in het lichaam en prikkels uit de omgeving, namelijk:

a) Dorsale vagus (immobilisatie – bevriezen).
b) Sympathische zenuwstelsel (mobilisatie – vechten/vluchten).
c) Ventrale vagus (sociale betrokkenheid en verbinding).

Veiligheid vinden in Verbondenheid

De bovengenoemde drie systemen stellen ons in staat om zodanig te reageren dat we kunnen overleven. Het doel van de polyvagaaltheorie is om de vaste verdedigingspatronen los te laten en nieuwe patronen van verbinding te ontwikkelen.

Biodanza brengt de polyvagaaltheorie in de praktijk tot leven. Zij stimuleert ons om in de toestand van ventrale vagus te komen, de staat van het autonome zenuwstelsel waar verbinding, veerkracht en het herstellend vermogen van het lichaam beschikbaar zijn.

Veiligheid vinden in Verbondenheid

Er worden die dag twee workshops aangeboden. In de eerste workshop staat de verbondenheid met jezelf, de andere en alles om ons heen centraal en in de tweede workshop ligt meer de nadruk op je veilig voelen en spelen koestering en geborgenheid een belangrijke rol.

Tijdens het dansen is afstemming belangrijk. Afstemming met jezelf, met je eigen gevoelens en behoeften en afstemming met de andere deelnemers. Op deze manier ga je niet over elkaars grenzen heen en is er een veilige liefdevolle manier van met elkaar omgaan mogelijk.

Je neemt je eigen lunchpakket mee en wij zorgen voor thee, koffie, met wat lekkers erbij.

AANMELDEN VERDIEPINGSDAG ‘VEILIGHEID VINDEN IN VERBONDENHEID’

De verdiepingsdag kost € 60. Het is slechts € 50 bij aanmelding en betaling vóór 20 september 2024. Je meldt je aan via de mail en door het bedrag over te maken op; NL09 RABO 0135 4868 74 t.n.v. M.H. Pruim onder vermelding van: ‘verdiepingsdag veiligheid vinden in verbondenheid‘ en je naam. Je aanmelding is definitief na ontvangst van betaling.

Bij annulering van de verdiepingsdag zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Veiligheid vinden in Verbondenheid

VRAGEN

Heb je nog vragen? Mail naar creaheart.nl@gmail.com of bel naar 06 – 27 427 694.

Biodanza zet je op diverse manieren in beweging. Niet alleen lichamelijk, maar ook ontstaan er bewegingen op het gebied van persoonlijke groei. Deze persoonlijke groei zal je dagelijks leven verrijken.

Biodanza is bewegen op muziek, elkaar ontmoeten en plezier maken. Je danst liefdevol vanuit je gevoel waardoor het in jouw leven meer gaat stromen. Het is een mooie manier om in verbinding te komen met jezelf en de ander en met het leven. Biodanza maakt de energie van liefde weer in de mensen wakker.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie: ‘Gebouw ‘De Bazuin‘, Jupiterstraat 8a, 8022 RK Zwolle.

Datum: Oktober 2024.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur (de deur is open vanaf 10.30 uur)

Biodanza beweegt je!